Hello world!

Hieperdepiep HOERA….. Mijn website is af! Naar eigen tevredenheid en dat is niet niks, haha.

Het is nu dus ook tijd dat ik Touched by Dees ga voorstellen aan de buitenwereld, aan jullie. Kijk gerust even rond op mijn site om te ontdekken wat ik met Touched by Dees doe. Hier kun je mijn eerste blog lezen. Mijn eerste blog, ‘Waar ga ik over schrijven?’ was dan natuurlijk mijn eerste gedachte. Hoewel er zoveel onderwerpen zijn waarover ik graag iets zou schrijven, kan ik er niet omheen om mijn eerste blog te schrijven over KLEUR. Want als er iets is dat mij altijd raakt, waar ik onbewust altijd iets van vind en wat in alles in mijn leven terug komt, dan is het wel kleur.

In deze blog beperk ik mijn kijk op kleur tot hetgeen ik met Touched by Dees wil bieden. Mocht je nog niet weten wat dat is, kijk gerust even rond op mijn website en leer mij, en vooral Touched by Dees kennen. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat, zodat ik jou ook een beetje leer kennen.

Goed, Touched by Dees en kleur, hoe gaat dat samen? Als het over kleur en uiterlijk gaat is er natuurlijk altijd veel te vinden over de verschillende kleurtypen, zoals winter-, lente-, zomer- en herfsttype. Hierbij kijkt de analist naar uiterlijkheden als huid, haar en oog kleur om te kijken welke kleuren het beste bij je passen.

Omdat ik niet alleen naar je uiterlijk kijk maar juist ook de verbinding met het innerlijk maak, vind ik het zo interessant om te kijken wat kleuren energetisch voor je doen. Alles bestaat namelijk uit energie, ook kleuren. En gelijkgestemde energie trekt elkaar aan. Dus als jij weet wie je bent en wat je wilt, en je weet welke energie bij welke kleur past, kun je kleuren gebruiken om uit te stralen wie jij bent. Of juist om een bepaalde eigenschap in jezelf te versterken. kijk maar eens hoe je je voelt wanneer je een ruimte binnen komt in een rode jurk of een grijs broekpak. Of hoe ongemakkelijk je je voelt wanneer je iets draagt dat helemaal niet bij je past.
Vaak voelen mensen zich onbewust al aangetrokken tot bepaalde kleuren, zonder dat ze weten dat hier een bepaalde betekenis achter zit. Deze kleuren geven dan al een bepaald gevoel. Wanneer je weet welke kracht of eigenschap bij een bepaalde kleur hoort, kun je dit gebruiken om uit te stralen wat jij graag wilt of nodig hebt.

Dit geldt natuurlijk voor allerlei gebieden. Wanneer je je met een bepaalde kleur omringt, doet dat wat met je. Dus niet alleen in je kleding maar ook in bijvoorbeeld je interieur of je voeding. Leuk om eens mee te spelen!

Hieronder een korte beschrijving van wat een kleur voor je kan doen.

Wanneer je hier meer over wilt weten of wilt weten hoe je een bepaalde kleur op een bij jou passende manier kan dragen, mag je me altijd mailen met je vraag!

 • Rood staat voor passie en ambitie.
 • Oranje staat voor genieten, sensualiteit en plezier.
 • Geel staat voor vrijheid, vreugde en vuur.
 • Groen staat voor harmonie, respect en vertrouwen.
 • Blauw staat voor wijsheid, ruimte en expressie.
 • Indigo staat voor intuïtie, verbeeldingskracht en inzicht.
 • Violet staat voor transformatie en spiritualiteit.
 • Goud staat voor hogere of spirituele wijsheid, voor zuiverheid en “ik ben”.
 • Zilver staat voor het onderbewuste, de ziel en het gevoelsleven.
 • Magenta staat voor spirituele ontwikkeling en verandering.
 • Turquoise staat voor idealisme en een onafhankelijke geest.
 • Zwart staat voor discipline en controle.
 • Wit staat voor onschuld en eenvoud.
 • Bruin staat voor loyaliteit en stabiliteit.
 • Grijs staat voor rust en verstilling.

Wat heb jij nodig in jouw leven? Van welke kleur houd jij het meest. Draag je deze kleur veel of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd en vind het leuk een reactie van je te krijgen!

Fijne kleurrijke dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *