Blog

Blog

Life coaching

Rituelen

Je leven ontstaat vanuit je rituelen. Zowel positief als negatief is hoe je leven er op dit moment uitziet ontstaan door je rituelen. Verander je rituelen, verander je leven! Rituelen kun je zien als dingen die je op regelmatige basis doet. Belangrijk is ook de manier waarop je ze dan doet. Er zijn rituelen die je helpen om te komen waar je heen wilt, maar ook rituelen die je daar juist vanaf helpen. Rituelen heb je in allerlei gebieden van je leven zoals in je relatie, in je werk, je gezondheid, je financiën.

Om te bepalen wat voor jou helpende rituelen zijn, is het belangrijk om te weten welk leven je voor jezelf wilt creëren. En om eerlijk te kijken waar je nu bent in je leven ten opzichte van waar je naar toe wilt. Je huidige rituelen hebben je gebracht waar je nu bent.

Wanneer je weet waar je nu bent, hoe je hier gekomen bent en welk leven je wilt creëren, kun je beginnen te kijken welke van je huidige rituelen je dienen en welke niet. Probeer dan steeds meer te doen wat je helpt en steeds minder van wat je niet helpt. Daarnaast kun je heel bewust dagelijkse (kleine) rituelen gaan ontwikkelen die je helpen om het leven waar je naar verlangt te creëren.

Waar je je op focust wordt je werkelijkheid. Het is dus belangrijk om je in je rituelen te richten op hetgeen dat je wel wilt in je leven, niet hetgeen je niet wilt.

Denk eens aan hoe je je voelt wanneer je dankbaar bent, of gelukkig, of je vrouwelijk voelt. Wat doet dat met je? Met je lichaam? Je geest? Je ziel? Ja het maakt je lichaam ontspannen, je geest positief en je verbindt je met je ziel. Dus wat zou het met je doen als je regelmatig rituelen doet die je dit gevoel geven. Het verandert je leven, je gedachten, je Zijn. In een positieve manier.

Health

Genezen van mijn chronische ziekte?

Na een aantal dagen het universum te hebben bedankt voor een gezond lichaam, kwam Anthony William op mijn pad, met zijn boek Medical Medium. Een andere kijk op ziek zijn, ik houd ervan! Dagelijks je dag beginnen met sellery sap. Een virus dat de werkelijke oorzaak is van allerlei lichamelijke klachten, die medici chronische ziektes, auto-immuunziektes, etc noemen. Zo ook reuma, dat volgens hem eigenlijk geen reuma is. Allerlei voedingsadviezen waaronder de sellery sap.

Elf dagen drink ik nu een halve liter sellery sap op nuchtere maag. En eet ik steeds minder gluten, geen eieren en geen zuivel. Ik vind dat best moeilijk maar ik ben er zo klaar mee om me niet fit te voelen.

Ik heb reuma en gebruik daarvoor medicijnen. Medicijnen die mijn immuunsysteem plat leggen, want met reuma valt je immuunsysteem je eigen lichaam aan. En hoewel ik gelukkig niet veel reuma-achtige klachten heb, ben ik 4 kilo afgevallen, heb ik weer last van astma (waar ik al zo’n 35 jaar overheen gegroeid was) en ben ik bijna meer dan de helft van het jaar verkouden, ruik dan niets en proef weinig. En mijn energie level is ook niet waar ik het graag wil hebben.

Het idee dat allerlei chronische ziektes veroorzaakt woorden door een virus, waar je van af kan komen door je voedingspatroon (drastisch) te veranderen, spreek mij dus heel erg aan. Ik wil niet meer leven met een chronische ziekte, ik wil me goed voelen, vol levenslust en energie. Ik wil gezond zijn.

Misschien heb je net als mij een chronische ziekte, iets dat steeds sluimerend aanwezig is en beetje bij beetje je manier van leven verandert. Je past je steeds meer aan en denk nog bijna dat het zo hoort. Dat dat is wie jij bent. Maar dat is het niet. Ook jij kunt weer gezond worden, vol energie je leven leven in plaats (bijna letterlijk) overleven.

Heb jij ook allerlei vage klachten, weinig energie, misschien klachten waar de artsen ook niet direct een reden voor vinden? Wie weet is dit ook iets voor jou.

Ik ben me nu aan het voorbereiden op een 21 daagse reinigingskuur die bestaat uit alleen rauwe groenten en fruit eten. Dat klinkt voor mij heel heftig, maar ik wil graag een reset voor mijn lichaam. En ik hoop dat dat een verandering gaat brengen voor mij. 

Yoga

Verklein je voetafdruk

Deze week het thema water. Onze aarde bestaat voor 70% uit water, alleen is slechts 2,5% hiervan is geschikt om te gebruiken als drinkwater. Kun je je voorstellen dat er meer dan een miljard mensen op deze aarde niet over voldoende schoon drinkwater beschikken?
Een aantal weken geleden was het zelfs in Nederland extreem droog. En dan zien we water dat normaal in overvloed aanwezig lijkt te zijn, toch ook op kan raken. Ineens worden we gevraagd om te besparen op het water gebruik. En terecht, we gebruiken immers per persoon zo’n 119 liter water per dag. Het meeste daarvan gebruik je om het toilet door te spoelen en te douchen. Dat zijn de dingen waar je het meeste in kunt besparen.

Wat we vaak niet te horen krijgen is dat om een stukje rundvlees van 100 gram op je bord te krijgen, zo’n 650 liter water word verbruikt, in veel andere landen zelfs 1500 liter. Terwijl dat voor een bijvoorbeeld een appel (75 liter) of 100 graag aardappelen (25 liter), beduidend minder is. In Jivamukti Yoga is Ahimsa een belangrijke pilaar. Ahimsa staat voor geweldloosheid. Geweldloosheid in onze omgang met andere mensen, wat voor veel mensen vanzelfsprekend lijkt. Maar zeker ook geweldloosheid naar de aarde en dieren. Omdat we het deze les over water hebben laat ik het leed van dieren en de schadelijke uitstoot van de vleesindustrie nog maar even buiten beschouwing. Maar naast het korter douchen kun je dus veel water besparen door je stukje vlees over te slaan. En ben je dus minder gewelddadig naar zowel de aarde als de dieren. #verklein je voetafdruk

Yoga

Vergroot de energie van je HART

Ga zitten in een houding met een rechte rug die je gemakkelijk een paar minuten vol kan houden. Dit mag een kleermakerszit zijn maar ook gewoon op een stoel, met je beide voetzolen op de grond. Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Adem als mogelijk rustig in en uit door je neus en probeer je inademing even lang te maken als je uitademing. Misschien wil je hiervoor de lengte van je ademhalingen tellen.

Breng vervolgens je aandacht naar het gebied rond je lichamelijke hart, hier bevindt zich je hartchakra. Hier vind je gevoelens van liefde en compassie, zowel voor jezelf (heel belangrijk) als voor anderen. De kleur die bij je hartchakra hoort is groen. Stel je nu voor dat met elke inademing je je hartgebied vult met groene energie of lucht. En dat je met een uitademing donkere of zware energie loslaat. Probeer je hier een minuut op te richten. Voel dat je je lichter en vrediger gaat voelen. Stel je nu voor dat er zich een bloem met gesloten knop bevind in je hartgebied. En laat met iedereen in ademen de bloem langzaam openen, kijk welke bloem er langzaam zichtbaar wordt. Welke kleuren heeft de bloem, is het een weelderige, grote of kleine bloem. Hoe ver opent je bloem zich. Dit kan je allemaal iets vertellen over jouw eigen hart.

Laat je adem weer wat dieper door je lichaam stromen, beweeg je een beetje en rek je even lekker uit. Geniet van deze mooie bloem en accepteer dat de bloem is zoals hij is, net zoals dat jij bent zoals je bent. Eventueel kun je een tekening maken van de bloem die jij zag in jouw hartgebied of zet een mooie bos neer met deze bloemen of bloemen die erop lijken. En neem zo nu en dan een moment om je hart te openen, geestelijk en/of lichamelijk zodat je deze vakantie eens lekker oplaad en opbloeit!

Yoga

Yoga by Dees

Gisteren was mijn laatste yogales voor de vakantie. Het thema was achteroverbuigingen. Door het beoefenen van achteroverbuigingen open je de voorkant van je lichaam. Gisteren richtten we ons in het bijzonder op het openen van het hart.

Door het drukke leven dat we leven, de vaak zittende activiteiten (in een houding met een bolle rug) sluiten we haast ongemerkt ons hart zowel lichamelijk als geestelijk een beetje. In de vakantie periode kunnen we weer wat meer ontspannen, loslaten en genieten. Hierdoor opent ons hart. Voelen we meer liefde en compassie voor onszelf en de mensen om ons heen. Er moet niet zoveel en we mogen meer genieten. Wanneer we deze periode ook gebruiken om yogahoudingen te doen die het hart openen, versterkt dit ons gevoel van liefde, compassie en mededogen. Mooi om deze vakantie periode extra op te laden, zodat we de periode na de vakantie dit gevoel zo lang mogelijk vast kunnen houden.

Maandagavond 13 augustus geef ik weer les. Kom je ook? Je mag altijd gratis een proefles volgen om te kijken of Yoga by Dees ook bij jou past.

En ben je niet voldoende opgeladen tijdens je vakantie of ben je toe aan een heerlijk samen zijn waarin je gevoed wordt op drie niveaus, lichaam, geest en ziel? Schrijf je dan in voor de retraite Op Zoek naar de Godin in Jezelf – 21 t/m 23 september 2018 bij Conferentiecentrum Samaya.

Life coaching

Vrouw-zijn

Zoveel vrouwen om mij heen zie ik tegenwoordig hard werken, hard werken om alle ballen van het gezin, werk, sociale leven en hun relatie in de lucht te houden. Om dit te kunnen doen en volhouden zijn ze, vaak onbewust, overgeschakeld naar een meer mannelijke energie van Doen. Deze energie past bij de energie die op dit moment in onze maatschappij overheerst. En het lijkt daarom vaak ook dat dit van ons verwacht wordt. Maar daardoor is er een overschot aan mannelijke energie en een tekort aan vrouwelijke energie, energie van Zijn. De balans is weg en hiermee vaak ook de polariteit tussen deze twee energieën, die juist zorgt voor de aantrekkingskracht en die sprankeling in de intieme relaties tussen mannen en vrouwen. Er lijkt meer strijd en competitie te zijn en veel minder liefde, compassie, zachtheid. Maar ook speelsheid, sensualiteit en plezier verdwijnt wanneer er een onbalans is tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

Daarom geloof ik er heilig in dat het tijd is dat vrouwen hun vrouwelijke kant meer gaan voeden zodat er een stromende, scheppende energie ontstaat zowel voor mannen als voor vrouwen. Want wanneer vrouwen zachter worden kunnen mannen weer mannelijk zijn.

Mijn missie is om vrouwen te laten stralen vanuit hun vrouw-zijn. Voor zichzelf en in relatie met hun geliefde.

Life coaching

Hello world!

Hieperdepiep HOERA….. Mijn website is af! Naar eigen tevredenheid en dat is niet niks, haha.

Het is nu dus ook tijd dat ik Touched by Dees ga voorstellen aan de buitenwereld, aan jullie. Kijk gerust even rond op mijn site om te ontdekken wat ik met Touched by Dees doe. Hier kun je mijn eerste blog lezen. Mijn eerste blog, ‘Waar ga ik over schrijven?’ was dan natuurlijk mijn eerste gedachte. Hoewel er zoveel onderwerpen zijn waarover ik graag iets zou schrijven, kan ik er niet omheen om mijn eerste blog te schrijven over KLEUR. Want als er iets is dat mij altijd raakt, waar ik onbewust altijd iets van vind en wat in alles in mijn leven terug komt, dan is het wel kleur.

In deze blog beperk ik mijn kijk op kleur tot hetgeen ik met Touched by Dees wil bieden. Mocht je nog niet weten wat dat is, kijk gerust even rond op mijn website en leer mij, en vooral Touched by Dees kennen. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat, zodat ik jou ook een beetje leer kennen.

Goed, Touched by Dees en kleur, hoe gaat dat samen? Als het over kleur en uiterlijk gaat is er natuurlijk altijd veel te vinden over de verschillende kleurtypen, zoals winter-, lente-, zomer- en herfsttype. Hierbij kijkt de analist naar uiterlijkheden als huid, haar en oog kleur om te kijken welke kleuren het beste bij je passen.

Omdat ik niet alleen naar je uiterlijk kijk maar juist ook de verbinding met het innerlijk maak, vind ik het zo interessant om te kijken wat kleuren energetisch voor je doen. Alles bestaat namelijk uit energie, ook kleuren. En gelijkgestemde energie trekt elkaar aan. Dus als jij weet wie je bent en wat je wilt, en je weet welke energie bij welke kleur past, kun je kleuren gebruiken om uit te stralen wie jij bent. Of juist om een bepaalde eigenschap in jezelf te versterken. kijk maar eens hoe je je voelt wanneer je een ruimte binnen komt in een rode jurk of een grijs broekpak. Of hoe ongemakkelijk je je voelt wanneer je iets draagt dat helemaal niet bij je past.
Vaak voelen mensen zich onbewust al aangetrokken tot bepaalde kleuren, zonder dat ze weten dat hier een bepaalde betekenis achter zit. Deze kleuren geven dan al een bepaald gevoel. Wanneer je weet welke kracht of eigenschap bij een bepaalde kleur hoort, kun je dit gebruiken om uit te stralen wat jij graag wilt of nodig hebt.

Dit geldt natuurlijk voor allerlei gebieden. Wanneer je je met een bepaalde kleur omringt, doet dat wat met je. Dus niet alleen in je kleding maar ook in bijvoorbeeld je interieur of je voeding. Leuk om eens mee te spelen!

Hieronder een korte beschrijving van wat een kleur voor je kan doen.

Wanneer je hier meer over wilt weten of wilt weten hoe je een bepaalde kleur op een bij jou passende manier kan dragen, mag je me altijd mailen met je vraag!

 • Rood staat voor passie en ambitie.
 • Oranje staat voor genieten, sensualiteit en plezier.
 • Geel staat voor vrijheid, vreugde en vuur.
 • Groen staat voor harmonie, respect en vertrouwen.
 • Blauw staat voor wijsheid, ruimte en expressie.
 • Indigo staat voor intuïtie, verbeeldingskracht en inzicht.
 • Violet staat voor transformatie en spiritualiteit.
 • Goud staat voor hogere of spirituele wijsheid, voor zuiverheid en “ik ben”.
 • Zilver staat voor het onderbewuste, de ziel en het gevoelsleven.
 • Magenta staat voor spirituele ontwikkeling en verandering.
 • Turquoise staat voor idealisme en een onafhankelijke geest.
 • Zwart staat voor discipline en controle.
 • Wit staat voor onschuld en eenvoud.
 • Bruin staat voor loyaliteit en stabiliteit.
 • Grijs staat voor rust en verstilling.

Wat heb jij nodig in jouw leven? Van welke kleur houd jij het meest. Draag je deze kleur veel of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd en vind het leuk een reactie van je te krijgen!

Fijne kleurrijke dag!