the Art of Yoga

Yogalessen bij the Art of Yoga in Vught

Woensdagavond   18.45 – 20.00 Jivamukti Yoga

                                    20.30 – 21.45 Chakra Yoga

Donderdagavond  19.00 – 20.30 Jivamukti Yoga

Vrijdagochtend        8.00 – 9.00 Jivamukti Yoga

                                      9.30 – 11.00 Feminine Yoga

Voor mij gaat yoga over de verbinding tussen lichaam geest en ziel. Een verbinding waar we veel meer aandacht aan mogen geven, zeker wanneer op enig niveau klachten ontstaan. 

 
Vooral vastzittende emoties zorgen voor vastzittende energie en daarmee blokkades, in het begin vooral energetische blokkades maar na lange tijd gaan deze blokkades voor lichamelijke en geestelijke klachten zorgen. Met het beoefenen van yoga houdingen (asana’s), werken we aan het openen en ontspannen van het lichaam. Daarnaast bestaat yoga uit meerdere principes zoals ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie (dyana) waarmee we ook aan de blokkades op de andere niveaus werken.
 

Jivamukti

Yoga

Jivamukti Yoga is een actieve yogavorm die je stimuleert om de lichamelijke, geestelijke, spirituele en mystieke aspecten van yoga op te nemen in je dagelijks leven.

Het leidt je lichaam en ziel naar vrijheid, flexibiliteit en kracht, rust in je geest, een betere gezondheid en zelfbewustwording.

In de lessen beoefenen we de lichamelijke houdingen waar yoga om bekend staat, meditatie, ademhalingsoefeningen en yogafilosofie.

Chakra

Yoga

In deze yogalessen richten we ons op de 7 hoofd chakra’s, hun eigenschappen en het opheffen van blokkades, zodat levensenergie (weer) kan stromen door alle aspecten van je leven.

Hiervoor maken we gebruik van zowel actieve yang, als zachte yin houdingen, beweging, meditatie, klank, kleur en visualisatie.

Feminine

Yoga

Lessen waarin meer actieve, yang houdingen afgewisseld worden met meer zachte yin houdingen. We geven door onder andere geleide meditatie, beweging en bezinning aandacht aan je vrouwelijke lichaam en het tot expressie brengen van je vrouwelijke essentie.

Al lange tijd zijn we als vrouwen steeds minder verbonden met onze vrouwelijkheid. We leven in een tijd waarin vrouwelijke kwaliteiten op zijn zachts gezegd niet zo belangrijk lijken. Daardoor zijn we ook als vrouw vooral gericht op een leven vanuit mannelijke energie, focus, taak- en prestatiegericht en vooral veel doen. Omdat dit maar een deel is van wie we zijn, voelen we ons niet helemaal compleet en zoeken we naar een vervulling die we misschien vluchtig maar steeds niet helemaal vinden.

Het is belangrijk de balans tussen het mannelijke Doen en het vrouwelijke Zijn terug te brengen in je leven en je vrouwelijke kwaliteiten te omarmen. Het vrouwelijke staat voor je intuïtie, het mystieke, je gevoel en genieten, het zijn en het mysterieuze, het niet weten en het donker. Het geeft juice aan het leven. Het vrouwelijke zorgt voor bezieling!

Wanneer je dit mist in je leven, je relatie, en/of je werk, dan weet je dat je aandacht mag gaan geven aan het vrouwelijke in jezelf. Je mag haar op gaan zoeken, haar voeden en weer laten stralen!

Dit is wat anderen over de lessen zeggen

Jouw yogalessen zijn altijd superfijn!

Ik heb verschillende yogavormen geprobeerd, maar vond het nooit zo fijn of leuk als bij jou!

We willen geen andere docent meer dan jou.

Fijne serene yoga studio. Meteen feedback op mijn mailtje.

Hele fijne yogales, veel aandacht voor de verschillende houdingen en waar nodig wordt er gecorrigeerd. Alles is voorhanden, matje, blokken, dekentjes, kussens.

En naderhand nog even een theetje om de les, het moment, fijn af te sluiten en niet meteen weer in de flow van de dag verder te gaan.

Kortom aanrader!

Hele fijne lessen, mooie studio!

Zeer vriendelijk behulpzame docente, mooie nette ruimte met voldoende spullen. 

Ook de thee met koek na de les en met elkaar even napraten was relaxed.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je hier aan voor een proefles!

Ik neem dan contact met je op over de details en ontmoet je graag in de les