Genezen van mijn chronische ziekte?

Na een aantal dagen het universum te hebben bedankt voor een gezond lichaam, kwam Anthony William op mijn pad, met zijn boek Medical Medium. Een andere kijk op ziek zijn, ik houd ervan! Dagelijks je dag beginnen met sellery sap. Een virus dat de werkelijke oorzaak is van allerlei lichamelijke klachten, die medici chronische ziektes, auto-immuunziektes, etc noemen. Zo ook reuma, dat volgens hem eigenlijk geen reuma is. Allerlei voedingsadviezen waaronder de sellery sap.

Elf dagen drink ik nu een halve liter sellery sap op nuchtere maag. En eet ik steeds minder gluten, geen eieren en geen zuivel. Ik vind dat best moeilijk maar ik ben er zo klaar mee om me niet fit te voelen.

Ik heb reuma en gebruik daarvoor medicijnen. Medicijnen die mijn immuunsysteem plat leggen, want met reuma valt je immuunsysteem je eigen lichaam aan. En hoewel ik gelukkig niet veel reuma-achtige klachten heb, ben ik 4 kilo afgevallen, heb ik weer last van astma (waar ik al zo’n 35 jaar overheen gegroeid was) en ben ik bijna meer dan de helft van het jaar verkouden, ruik dan niets en proef weinig. En mijn energie level is ook niet waar ik het graag wil hebben.

Het idee dat allerlei chronische ziektes veroorzaakt woorden door een virus, waar je van af kan komen door je voedingspatroon (drastisch) te veranderen, spreek mij dus heel erg aan. Ik wil niet meer leven met een chronische ziekte, ik wil me goed voelen, vol levenslust en energie. Ik wil gezond zijn.

Misschien heb je net als mij een chronische ziekte, iets dat steeds sluimerend aanwezig is en beetje bij beetje je manier van leven verandert. Je past je steeds meer aan en denk nog bijna dat het zo hoort. Dat dat is wie jij bent. Maar dat is het niet. Ook jij kunt weer gezond worden, vol energie je leven leven in plaats (bijna letterlijk) overleven.

Heb jij ook allerlei vage klachten, weinig energie, misschien klachten waar de artsen ook niet direct een reden voor vinden? Wie weet is dit ook iets voor jou.

Ik ben me nu aan het voorbereiden op een 21 daagse reinigingskuur die bestaat uit alleen rauwe groenten en fruit eten. Dat klinkt voor mij heel heftig, maar ik wil graag een reset voor mijn lichaam. En ik hoop dat dat een verandering gaat brengen voor mij. 

7 REACTIES
 • Wilfriede
  Beantwoorden

  Hi,
  Ook ik (heb) had reuma……. en gebruikte Enbrel hiervoor. Na het boek te hebben gelezen medical medium meteen gestart 21 dagen later geheel van de medicatie af en knap beetje bij beetje steeds verder op! Bizarre maar zo blij en weer vol levenslust 🙂
  Het vergt wat tijd en energie om al het eten vers te maken. En ja je moet er wat dingen voor laten maar wanneer je beter gaat voelen heb je het er graag voor over!!

  Wilfriede

  1. desiree
   Beantwoorden

   Lieve Wilfriede,
   Dank je wel voor je reactie! Wat fijn dat medical medium je zo goed heeft gedaan. Ik herken inderdaad wat je schrijft, de energie die ineens weer terug komt. Ik was bijna vergeten hoe het was. Ik heb alleen nog wat ontstekingen in mijn polsen waar ik nog niet vanaf kom. Wil de 21 dagen weer eens proberen. Vorige keer kreeg ik het er letterlijk en figuurlijk koud van, maar toen was het winter. waardoor ik het heel moeilijk vond om vol te houden. Nu is het zomer dus ga ik het weer proberen. Gesteund door jouw reactie, dus bedankt daarvoor! Liefs Désirée

   1. maartje
    Beantwoorden

    HOe gaat het nu?

    1. desiree
     Beantwoorden

     Hoi Maartje,
     Ik heb het programma van Medical Medium ongeveer 3 weken vol gedaan. En dat koste me zeker moeite. Hele grote verbeteringen heb ik niet ervaren, maar daarvoor misschien ook niet lang genoeg gedaan. Ik begin nog wel regelmatig, ruim een week, mijn dag met selderijsap, puur of met bijvoorbeeld appel, komkommer en gember. Ik heb lang gelet op gluten gebruik maar maakt bij mij ook niet echt het verschil.
     De conclusie voor mij is dat de oplossing niet echt in 1 gebied ligt. Ik eet gezond, zo weinig mogelijk suiker en processed food, start mijn ochtenden meestal met fruit, liefst pas na een uurtje of tien en eet savonds na het avondeten ook niet meer (gebaseerd op intermediate fasting), gebruik wat supplementen, wandel veel, doe aan yoga, en kijk ook vaak naar wat me geestelijk vastzet. Vanuit de gedachte reuma zet je lichaam vast, beperkt je te bewegen. Waarin heb ik mezelf beperkt om te bewegen zoals het past bij wie ik werkelijk ben, bij wat ik echt graag wil in het leven. Lichaam en geest zijn zo nauw verbonden dat ik geloof dat je die niet over het hoofd kan zien als je op zoek bent naar klachten vermindering en genezing.
     Ik gebruik geen medicijnen en heb weinig tot geen klachten, alleen nog wat hardnekkige ontstekingen in mijn polsen waar ik geen pijn aan heb en me niet teveel beperken. En ook dat gaat steeds beter. Maar in mijn ervaring is er geen quick fix en is het een langdurig (zoek) proces naar waar voor jou de triggers liggen. Ik hoop dat dit je verder helpt en als je nog vragen hebt kun je altijd contact met me opnemen!
     Veel liefs, Désirée

  2. Sandra
   Beantwoorden

   Hoe gaat het nu Wilfriede? Erg benieuwd.
   Ik ben vandaag gestart met de 28 daagse reiningingskuur.

   Gr Sandra

   1. desiree
    Beantwoorden

    Lieve Sandra, wat goed dat je gestart bent! Ik hoop dat je nog bezig bent. Hoe voel je je erbij?
    Ik merkte dat mijn gedachten nog weleens een loopje met me namen, herken je dit?

    Liefs Désirée

  3. maartje
   Beantwoorden

   Wow echt en hoe gaat het nu en wat volg je van MM, hoe ziet je dag eruit qua voeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *