Na een aantal dagen het universum te hebben bedankt voor een gezond lichaam, kwam Anthony William op mijn pad, met zijn boek Medical Medium. Een andere kijk op ziek zijn, ik houd ervan! Dagelijks je dag beginnen met sellery sap. Een virus dat de werkelijke oorzaak is van allerlei lichamelijke klachten, die medici chronische ziektes, auto-immuunziektes, etc noemen. Zo ook reuma, dat volgens hem eigenlijk geen reuma is. Allerlei voedingsadviezen waaronder de sellery sap.

Elf dagen drink ik nu een halve liter sellery sap op nuchtere maag. En eet ik steeds minder gluten, geen eieren en geen zuivel. Ik vind dat best moeilijk maar ik ben er zo klaar mee om me niet fit te voelen.

Ik heb reuma en gebruik daarvoor medicijnen. Medicijnen die mijn immuunsysteem plat leggen, want met reuma valt je immuunsysteem je eigen lichaam aan. En hoewel ik gelukkig niet veel reuma-achtige klachten heb, ben ik 4 kilo afgevallen, heb ik weer last van astma (waar ik al zo’n 35 jaar overheen gegroeid was) en ben ik bijna meer dan de helft van het jaar verkouden, ruik dan niets en proef weinig. En mijn energie level is ook niet waar ik het graag wil hebben.

Het idee dat allerlei chronische ziektes veroorzaakt woorden door een virus, waar je van af kan komen door je voedingspatroon (drastisch) te veranderen, spreek mij dus heel erg aan. Ik wil niet meer leven met een chronische ziekte, ik wil me goed voelen, vol levenslust en energie. Ik wil gezond zijn.

Misschien heb je net als mij een chronische ziekte, iets dat steeds sluimerend aanwezig is en beetje bij beetje je manier van leven verandert. Je past je steeds meer aan en denk nog bijna dat het zo hoort. Dat dat is wie jij bent. Maar dat is het niet. Ook jij kunt weer gezond worden, vol energie je leven leven in plaats (bijna letterlijk) overleven.

Heb jij ook allerlei vage klachten, weinig energie, misschien klachten waar de artsen ook niet direct een reden voor vinden? Wie weet is dit ook iets voor jou.

Ik ben me nu aan het voorbereiden op een 21 daagse reinigingskuur die bestaat uit alleen rauwe groenten en fruit eten. Dat klinkt voor mij heel heftig, maar ik wil graag een reset voor mijn lichaam. En ik hoop dat dat een verandering gaat brengen voor mij.