Vandaag is het Mabon, of te wel het begin van de herfst. De tijd dat de dagen weer donkerder worden en we langzaam meer naar binnen keren. Letterlijk en figuurlijk. Het is de tijd om te oogsten, te kijken naar de overvloed in je leven en alles waar je dankbaar voor bent. Maar ook om los te laten wat je niet meer nodig hebt. Je maakt als het ware de balans (dag en nacht zijn vandaag even lang, waarmee het licht en donker even lang zijn) op en keert dan naar binnen. Naar binnen om te rusten, te helen en op krachten te komen.

Binnenkort start ik met ‘Thee met Désirée’, een moment voor reflectie, samenzijn en om de verbinding met je ware zelf te (her)ontdekken. Ik houd je hiervan op de hoogte, maar voor als je nu al een moment van reflectie wilt de volgende oefening.

Neem een vel papier, een schrift of je journal. Probeer een moment voor jezelf te nemen en stil te zijn. Als je wilt kun je ook een wandeling (liefst in de natuur of een park) maken. Stem af op de lente en de zomer. Hoe zijn die voor je geweest, wat hebben ze gebracht?
En dan vervolgens op de herfst, het oogsten en het vallen van de bladeren. De dagen die bewegen van licht naar donker. En beantwoord dan voor jezelf de volgende vragen:

🌾Wat heb je dit jaar tot nu toe geoogst? (licht en donker)

🎋Waar ben je dankbaar voor?

🍂Wat wil je loslaten?

Probeer zonder er bij na te denken en zo min mogelijk te stoppen met schrijven, je antwoorden in op te schrijven.