Kwetsbaarheid wordt nog steeds vaak gezien of ervaren als een zwakte. En vrouwen willen in deze tijd alles behalve zwak zijn. Daarom wordt kwetsbaarheid onderdrukt. Maar samen met die kwetsbaarheid onderdruk je nog een heleboel andere vrouwelijke krachten. En dat maakt dat je je steeds verder verwijdert voelt van degene die je van nature bent. Namelijk een vrouw. En bij een vrouw hebben vrouwelijke kwaliteiten vaak de overhand, dat is nu eenmaal hoe de natuur werkt.
Hoe meer je probeert je zachte, ontvankelijke en intuïtieve kant te onderdrukken, hoe harder en onafhankelijker je jezelf neerzet. En hoe harder de reacties zijn die je terugkrijgt van de mensen om je heen. Terwijl je eigenlijk verlangt naar aandacht en liefde, naar waardering en zorg.
Dus wanneer je je eens kwetsbaar opstelt, liefdevol en zacht, zul je verbaasd zijn. Ten eerste over hoe fijn je je hierbij eigenlijk voelt, het is even wennen maar je voelt een soort thuiskomen, een herkenning. En je zult verbaast zijn over de manier waarop andere mensen op je reageren.

Dus zet eens een stapje terug, laat de controle los en geef je over aan wat is, vertrouw op het overvloedige in het leven. Besteedt meer aandacht aan je intuïtie door momenten van stilte in je dag te plannen en luister naar mooie muziek. Verwen jezelf. Voel hoe het is om vrouw te zijn. En geniet ervan!