Tijd maken voor jezelf, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Het lijkt zo onproductief. Alsof je daar geen resultaten mee behaald, je er niets mee ‘verdient’. En dan lijkt het dat het niet belangrijk is. Lijkt……

Want doordat je jezelf steeds beter leert kennen, steeds meer contact maakt met wie je van binnen bent, ga je steeds meer je eigen ritme vinden. En dingen doen op een manier die past bij jou, en dus voedend is voor jou.

En het is zoooo belangrijk om je eigen ritme en je eigen tempo te lopen. Anders loopt je energie weg, je loopt leeg en brandt op.

Het is niet voor niets dat er in deze tijd zoveel mensen zich lusteloos voelen of tegen een burn-out aanlopen. Alsof ze aan het overleven zijn.

We proberen allemaal in hetzelfde stramien, hetzelfde tempo en dezelfde richting maar door te gaan. Prima voor de mensen waarbij dat past. Maar wat als het je niet past? En je vindt dat je niet moet zeuren en gewoon door moet gaan, net als anderen?

Dat gaat ten koste van je levensenergie, je vuur, datgene dat je tot een sprankelend en levendig persoon maakt. Maar ook datgene dat ervoor zorgt dat je energie hebt, je de leukste partner, vriendin of vriend bent, de beste ouder voor je kinderen en een veel betere werknemer bent. Je bent namelijk ook liefdevoller, vergevingsgezinder, creatiever, hebt meer echte aandacht, komt op de beste oplossingen en ideeën en je bent productiever omdat je veel helderder bent.

Dus doe zo nu een dan een stapje terug, of misschien een grote stap. Neem tijd voor jezelf, maak echt contact met wie je bent, geef ruimte aan al je emoties, ga zitten in stilte zodat je de fluisteringen van je intuïtie kunt horen, beweeg je lichaam en doe waar je zin in hebt.

Vindt je eigen tempo en het ritme dat bij jou past.