5 Tips om meer af te stemmen op de vrouwelijke kant van jezelf

We zijn het een beetje verleerd, maar door steeds weer contact te maken met en te luisteren naar je intuïtie en naar je lichaam, geef je aandacht aan het vrouwelijke in jezelf. Door achterover te leunen en zacht te zijn voor jezelf, contact te maken met je hart en je onderbuik. Door even wat minder te geven en wat meer te ontvangen.

5 Dingen die je kunt doen om contact te maken met de diepere lagen van je vrouw-zijn:

☽ Mediteren, het liefst in een warme, vertrouwde en veilige omgeving. Misschien kun je een klein altaar inrichten met elementen die voor jou met het mystieke vrouwelijke te maken hebben.

☽ Intuïtief bewegen of dansen op muziek waar je je op dat moment toe aangetrokken voelt. Maak hierbij ook echt contact met je lichaam, voel wat er in je lichaam is en raak jezelf aan.
Let eens op de emoties die los komen en laat ze er vooral zijn. Laat ze bewegen en stromen, laat ze los komen en geef je eraan over. Geef vooral de ‘donkere’, niet gewenste emoties, de ruimte en aandacht. Gebruik heel je lichaam en je stem om ook daar uiting aan te geven.

☽ Uit je op een creatieve manier en doe dit met zorg, aandacht en liefde. Kleur, verf, zing, schrijf, maak foto’s een (mandala) kleurplaat, maak een tekening of schilderij. Maak een moodboard van hoe voor jou het vrouwelijke of jouw vrouwelijkheid eruitziet.

☽ Maak een extra lekker maaltijd, bestel het of kies voor een bijzonder toetje met een lekker kopje koffie of thee en deel deze met mensen waar je van houdt. Dek de tafel mooi met kaarsen en dingen die je vindt in de natuur en leg wat orakel of essentie kaarten neer om de gesprekken een andere wending of diepere laag te geven.

☽ Neem een bad of douche, zet kaarsen in je badkamer en masseer jezelf vooraf met een heerlijke olie en besteed daarbij extra aandacht aan je borsten, het heilige symbool van je vrouwelijkheid. Creëer een tempel voor jezelf en behandel jezelf als een heilige godin of mystieke vrouw.