Wie en wat ben jij de afgelopen maanden tegen gekomen?
Want een langere periode van afstand en zonder afleiding, laat je op een hele andere manier kijken naar de wereld en de mensen om je heen. Ineens zie je jezelf, je partner en kinderen op een hele andere manier. En dat werkt ook nog dubbel op. Je kijkt anders en iedereen gedraagt zich anders dan voorheen.
Misschien vind je het wel niet zo prettig wat je tegenkwam. Nu alle afleiding weg vielen werd je misschien wel geconfronteerd met een kant van jezelf die je niet zo leuk vind. Of zie je je partner op een andere manier. Is je relatie eigenlijk niet meer wat je graag zou willen.
Lang heb je ervoor kunnen kiezen om het niet te zien. Om je aandacht op andere dingen te richten, een andere kant op te kijken. Maar nu, ineens, word je geconfronteerd met bijvoorbeeld een relatie waar je niet meer zo gelukkig in bent.
En wat nu? Je voelt je alleen en misschien wel een beetje verloren. Dingen die voorheen houvast gaven lijken ineens zo onstabiel.
Je gaat piekeren en malen, je gedachten blijven cirkelen en een echte uitweg zie je niet of wil je misschien niet zien. Probeer dan iemand te vinden die je kan begeleiden, die je kan helpen je gedachten op orde te krijgen. Om samen met jou te kijken wat waar is en wat niet. Soms kunnen je emoties en je ego je zo voor de gek houden dat je denkt dat de manier waarop jij dingen of personen ziet de waarheid is. Maar de waarheid bestaat niet. Iedereen ervaart het leven door zijn eigen blik en die is altijd gekleurd.
Laat je begeleiden in het contact maken met je innerlijk. Daar, diep vanbinnen vind je namelijk de antwoorden die voor jou belangrijk zijn en die jou de weg wijzen naar het leven dat bij je past. Wees niet bang om naar binnen te gaan, durf in de spiegel te kijken. En durf de moeilijke beslissingen met betrekking tot jezelf, je relaties, werk of gezondheid te maken. Als je moeilijke beslissingen durft te nemen, maak je je leven makkelijker.