Ik denk dat deze tijd ons meer dan ook uitnodigt om in het nu te zijn. Stop met proberen om alles goed te doen. Stop met al die ballen in de lucht te willen houden. Je doet je best en dat is geweldig. En je mag balen en mopperen. En je mag het ook leuk hebben en ervan genieten. En leuk betekent zeker niet perfect. Juist als je loslaat hoe het hoort te zijn en accepteert dat het is wat het is, wordt het vaak leuker.

Of je nu de hele dag aan het jagen bent en loopt te mopperen of je maakt het leuk voor jezelf. Er komen echt niet meer uren in de dag en je doet wat je kunt. De ene dag gaat het ene wat beter en de andere dag het ander. En hoe fijn is het om straks met een glimlach terug te kunnen kijken en energie te hebben om weer te doen wat je zelf graag wilt doen. In plaats van tegen een burn-out aan te lopen of half overspannen te zijn tegen de tijd dat we weer meer bewegingsruimte krijgen.

Je leeft altijd alleen de dag van vandaag en iedere dag heeft zijn uitdagingen en zijn kansen. Waar wil jij je op richten? Kijk wat je vandaag kunt doen, wie je wilt zijn. Misschien is het vandaag je ‘ik ben de beste moeder ter wereld’ dag en de ‘ik ben de slechtste huisvrouw ter wereld’ dag en we eten frietjes. En misschien heb je morgen de ‘ik ben de beste werknemer’ dag en de ‘vandaag hebben de kinderen hun huiswerk niet af en teveel tv gekeken’ dag. Het is ok. Alles is ok. Het is maar een dag, morgen is er weer een nieuwe dag en kun je het anders doen. Je hoeft niet elke dag overal de beste in te zijn. Je mag ook gewoon soms nergens te beste in zijn. Nog steeds ben je dezelfde lieve, mooie vrouw!