Het is zo belangrijk dat we datgene doen dat past bij degene die we diep van binnen zijn. Veel vrouwen zijn geneigd te doen wat sociaal gepast is of maatschappelijk verwacht wordt. Ze zijn aardig en behulpzaam, maar uiteindelijk maakt je dat passief, dor en levenloos. Je raakt je sprankeling kwijt. Terwijl dat niet is wie je bent. Je bent prachtig, eigenzinnig en vol passie. Intuïtief en creatief. En die kwaliteiten krijgen steeds meer ruimte als je het leven leeft zoals het bij jou past.
Wanneer je dit niet doet en je past je steeds aan, aan je omgeving of aan verwachtingen (die er misschien niet eens zijn), raak je steeds verder verwijdert van je innerlijke licht, de vrouw die jij diep van binnen bent! Je onderdrukt je impulsen, je passie, je eigenheid volledig. Hierdoor voel je je leeg, levend op een automatische piloot met zo nu en dan een uitspatting.

Maak je vrij van wat niet bij je past. Maak je vrij van het leven dat je geen plezier brengt. Creëer het leven van je dromen! En als je niet weet hoe dit eruit ziet, ga ernaar op zoek! Wat zorgt ervoor dat je je levendig en vrouwelijk voelt? Wat zorgt ervoor dat je dansend door het leven gaat? Luister naar je intuïtie en je hart. Dat is wat de bedoeling is van jouw leven! Leer jezelf lief te hebben, vertrouw op je eigen natuur, op je spontane gevoelens. Maak je los van verwachtingen die van buiten je komen en zorg dat je je eigen behoeften vervult. Doe de dingen die je doet op een manier die bij jou past, het maakt dan niet uit wat je doet!

Maak contact met je hart, daar waar je je Ziel vindt, je innerlijke licht. En maak contact met je onderbuik, de zetel van je aardse persoonlijkheid, je passies en verlangens. Hierin vind je wie jij ten diepste bent, de bron van bezieling en betekenis in je leven. Wanneer je luistert naar en handelt vanuit je hart en je onderbuik, zul je gelukkig en tevreden zijn met wie je bent en wat je doet.
En dat vraagt moed. Soms lijkt het makkelijker je aan te passen aan de verwachtingen en gewoontes van de maatschappij om je heen. Het is fijn om ergens bij te horen. Maar uiteindelijk verloochen je jezelf. Je geeft geen uiting aan wie jij te diepste bent.