Ga zitten in een houding met een rechte rug die je gemakkelijk een paar minuten vol kan houden. Dit mag een kleermakerszit zijn maar ook gewoon op een stoel, met je beide voetzolen op de grond. Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Adem als mogelijk rustig in en uit door je neus en probeer je inademing even lang te maken als je uitademing. Misschien wil je hiervoor de lengte van je ademhalingen tellen.

Breng vervolgens je aandacht naar het gebied rond je lichamelijke hart, hier bevindt zich je hartchakra. Hier vind je gevoelens van liefde en compassie, zowel voor jezelf (heel belangrijk) als voor anderen. De kleur die bij je hartchakra hoort is groen. Stel je nu voor dat met elke inademing je je hartgebied vult met groene energie of lucht. En dat je met een uitademing donkere of zware energie loslaat. Probeer je hier een minuut op te richten. Voel dat je je lichter en vrediger gaat voelen. Stel je nu voor dat er zich een bloem met gesloten knop bevind in je hartgebied. En laat met iedereen in ademen de bloem langzaam openen, kijk welke bloem er langzaam zichtbaar wordt. Welke kleuren heeft de bloem, is het een weelderige, grote of kleine bloem. Hoe ver opent je bloem zich. Dit kan je allemaal iets vertellen over jouw eigen hart.

Laat je adem weer wat dieper door je lichaam stromen, beweeg je een beetje en rek je even lekker uit. Geniet van deze mooie bloem en accepteer dat de bloem is zoals hij is, net zoals dat jij bent zoals je bent. Eventueel kun je een tekening maken van de bloem die jij zag in jouw hartgebied of zet een mooie bos neer met deze bloemen of bloemen die erop lijken. En neem zo nu en dan een moment om je hart te openen, geestelijk en/of lichamelijk zodat je deze vakantie eens lekker oplaad en opbloeit!